Tandarts controle

Om uw tanden mooi, maar vooral gezond te houden, is het goed om regelmatig bij de tandarts langs te gaan. Wij kijken per persoon wat voor zorg en aandacht zijn of haar gebit nodig heeft.  Dit kan variëren tussen één keer per maand en één keer per jaar Tijdens de controle controleert uw tandarts, mondhygiënist of (paro)preventie-assistente en zal deze de aandacht geven welke het nodig heeft.

De controle

Tijdens de tandarts controle worden problemen in uw mondgezondheid tijdig gesignaleerd. Aangezien een goed gebit begint bij een goede mondgezondheid controleren we de status van uw tandvlees, de zachte weefsels om en rond de mond en natuurlijk kijken we naar (beginnende) gaatjes in tanden en kiezen.

Met het blote oog is er natuurlijk veel zichtbaar maar om te beoordelen of er tussen uw tanden of onder het tandvlees gaatjes zijn is het belangrijk om periodiek röntgenfoto’s van uw gebit te maken. Zo kan er ook tussen de tanden en kiezen worden gekeken naar dubieuze plekjes. Ook bij het maken en de frequentie van het maken van de foto’s wordt per persoon wat waar en wanneer het nodig is.

Mooie en gezonde tanden

Een mooi gebit zorgt voor een stralende lach. Dit begint bij een goede verzorging van uw gebit. Een goede mondgezondheid voorkomt dat u gaatjes en ontstekingen krijgt. Daarom vinden wij erg belangrijk om u goed te adviseren hoe u uw gebit  thuis kunt reinigen.  Er wordt bij de aanwezigheid van tandsteen geadviseerd om een afspraak bij de mondhygiëniste of de (paro)preventieassistente te maken.