Wortelkanaalbehandeling

Door tandbederf of door een lekkende vulling kan uw tandweefsel ontstoken raken. Een harde klap op uw tand kan ook een aanleiding zijn. Bacteriën zijn meestal de veroorzakers van de ontsteking. Voelen uw tanden of kiezen gevoelig aan bij het drinken van koude of warme dranken? Dat kan een eerste signaal zijn. Soms geeft de ontsteking geen klachten, maar ook hevige pijnklachten komen voor. de tandarts moet het ontstoken tandweefsel verwijderen, anders zal het afsterven. Wanneer het tandweefsel niet wordt verwijderd, kan de ontsteking zich naar uw kaakbot uitbreiden. Hierdoor kan kaakbot rondom de tanden en kiezen verloren gaan. Uiteindelijk kan zoveel kaakbot verdwijnen dat de tanden en kiezen los gaan staan of zelfs uitvallen. U merkt een kaakbotontsteking bij het dichtbijten. Uw tand of kies kan dan te hoog aanvoelen.

Nazorg Wortelkanaalbehandeling

U heeft een wortelkanaal behandeling bij ons ondergaan. Hieronder vindt u nog wat meer aanvullende informatie.

  • De eerste 3 dagen en nachten (72 uur) kunt u nog flink last hebben van deze behandeling.
  • De symptomen kunnen variëren van een zeurend gevoel tot hevige pijn in en onder de desbetreffende tand of kies.
  • Er kan zwelling optreden, dit is een normale afweerreactie van het lichaam die bezig is om de ontsteking op te ruimen.
  • Als pijnstilling nodig is, is paracetamol (1 of 2 tabletten elke 4 uur) de eerste keus, heeft u meer nodig dan kunt u ibuprofen in de op de verpakking aangegeven dosering gebruiken. Komt u hier niet mee uit dan kunt u contact met ons opnemen.
  • Na 72 uur nemen de klachten normaal drastich af.
  • Bij vragen of twijfel kunt u contact met ons opnemen.